Skocz do zawartości

Zapraszamy do udziału w turnieju Forza Motorsport 4!

Dołączona grafika

Zapisz się, wykręć czas i zdobądź super nagrody!
Event: Iberian International Circuit
Samochód: 2010 Honda Mugen Civic Type-R 3D B

Termin: 23.05.2012 (23:59)

Zmieniliśmy domyślny skin na Arcade 360. Jeśli chcesz korzystać z oryginalnego kliknij TUTAJ

Xbox 360 Elite dziwny obraz

- - - - -

• Nie możesz odpowiedzieć
17 odpowiedzi w tym temacie

Gangst3r

Naczelny Admin

• Grupa: Administrator
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:UnleashX
  • Xbox 360:Arcade
  • :Gangst3r PL
  • :Gangst3r

Czas Online:
  • 30dni 18godz 51min
To wyraźny problem z przegrzewaniem się płyty a dokładniej układu GPU na niej :) Przetapiają się kule BGA pod GPU i wyskakują problemy z obrazem, co zakończyć się może rrodem :)

Póki masz gwarancje i nie naruszone plomby, to możesz wywalić przeróbkę wgrać oryginalny firmware i odesłać im :D Po ok 2tygodniach powinni Ci dostarczyć naprawioną wersję konsoli, pewnie z nowszą płytą :)

Dlatego nie ma co się zastanawiać :)

PS: Przeniosłem temat do odpowiedniego działu na forum :)

Masz problem lub pytanie zadaj je na forum! Nie pomagam na pw i gg od tego jest forum.

Korzystając z forum zapoznaj się z Regulaminem.
Jeśli chcesz nas reklamować możesz skorzystać z naszych userbarów lub buttonów.
Dołączona grafika

bajtolini

Arcade User

• Grupa: Arcade User

:
Byloby milo otrzymac jeszcze kilka innych opini zebym wiedzial dokladniej co dolego mojemu xbox-owi, ale sprobuje wyslac go do serwisu.
Bardzo dziekuje za pomoc ^^

Jah_Core

Stały bywalec

• Lubię grać w:Strategie
  • Xbox:Brak
  • :JasieczeQ

Czas Online:
  • 3dni 18godz 54min
Mogą odmówić ci serwisowania konsoli, gdy plomby są naruszone nie wiem jak ma się sprawa z przeróbką, ale to pewnie zależy na jakiego serwisanta trafisz. Z kwestią dasha, jest już trudniej. Lecz sądzę, że jeszcze kilka osób musi ogarnąć ten temat, moim zdaniem rozjaśniony dash nie ma nic wspólnego z powolną śmiercią konsoli, musiałby mieć wyraźnie oznaki, pixelowe cienie itp. ale lepiej dmuchać na zimne.
Dołączona grafika

bajtolini

Arcade User

:
Hmmm...moze jednak umiera.

Cytat

mogą Ci ją serwisować ale tylko na gwarancji i jeżeli akurat mają dobry humor.
A jest powod dla ktorego mogliby mi nie serwisowac skoro mam jeszcze pol roku gwarancji?

Cytat

Czy nie zaobserwowałeś pikselizacji na poziomie dasha?
Sam dash zrobil sie bardziej jasniejszy a tekst bardziej kwadratowy (ciezko to opisac, wyglada tak jakby byl pogrubiony i jest szerszy)

Jah_Core

Stały bywalec

Czas Online:
  • 3dni 18godz 54min
Jeżeli rzeczywiście masz nienaruszone plomby, mogą Ci ją serwisować ale tylko na gwarancji i jeżeli akurat mają dobry humor. Co do problemu z grafiką, może konsola po prostu umiera? Czy nie zaobserwowałeś pikselizacji na poziomie dasha?
Dołączona grafika

bajtolini

Arcade User

:
To napewno nie jest wina telewizora poniewaz posiadam trzy w domu roznych firm i wielkosci ekranu. Na kazdym z nich sprawdzalem i na kazdym z nich wystepowal ten blad.
A co do przerobki to wszystkie plaby sa na miejscu wiec nie wystarczy wgrac soft ktory byl przed przerobka i bedzie tak jakbym go nigdy nie przerobil? (tak tylko strzelam... zielony jestem w temacie przerobienia xbox-a, wiem tylko ze plaby zostaly nieruszone).

Jah_Core

Stały bywalec

Czas Online:
  • 3dni 18godz 54min
Czy Twój telewizor obsługuje rozdzielczości fullHD? Może zaistniała sytuacja, że masz wyrobione gniazdka na złącze hdmi w telewizorach, choć to jest mało prawdopodobne. Masz przerobioną konsolę, co oznacza dla niej brak supportu. Pokombinuj, zmieniaj rozdzielczości z najniższej na najwyższą.
Dołączona grafika

bajtolini

Arcade User

:
Witam,
mam xbox-a 360 elite od 1,5 roku (od 2tygodni przerobionego). Od momentu kiedy go przerobilem gralem w Skyrim-a ktorego sciagnalem i sam nagralem, kilka razy sie zacinal i musialem wlaczyc i wylaczyc xboxa ale dzialal. Ale dzisiaj sie zawiesil i po restarcie xboxa kazda gra ktora odpale (orginalna i nieorginalna) ma w oswietlonych miejscach przejasrawione barwy a w miejscach bez oswietlenia ciemnosc (doslownie nic nie widac). Uzylem innego telewizora, kabla i tak jak pisalem odpalilem kilka innych gier ale problem nie znikal wiec wnioskuje ze cos musialem spieprzyc z xbox-em. Czy ktos wie co moglem rozwalic i czy jestem wstanie cos z tym zrobic (samemu)?

Zdjecia:
WRZUTA - Photo sty 08, 12 43 29 AM
WRZUTA - Photo sty 08, 12 42 54 AM
WRZUTA - Photo sty 08, 12 44 18 AM
WRZUTA - Photo sty 08, 12 41 56 AM

Z gory dzieki za pomoc.